Ново! Evo 2 и Evo 3  PowerBox

 

Представяме ви еволюцията на изключително успешния модел FastPower - Genercom EVO 3 PowerBox с вграден двуядрен процесор с 8 пъти по-бърза скорост и усъвършенстван алгоритъм на следване на промените на сигналите от сензорите.

Evo 3 е най-добрият PowerBox, който сме създавали досега и покрива всички последни модели автомобили с компютри с анти-тунинг защита EDC17. Evo 3 не само постига по-виско мощност от всички пауърбоксове на пазара преодолявайки с лекота анти-тунинг защитата инсталирана от завода в автомобилите след 2011- г., но с десетките промени в архитектурата, автомобилът не излъчва увеличени нива на пушек, дори и на максималните 100% настройки за мощност. Изключително добро решение за най-съвременните модели двигатели с пиезо дюзи и увеличено налягане на впръскване.

 

 

 

Отзиви от реални клиенти:

 

"Здравеите колега.Получих fastboxa,монтирахме го на клиента. Очакванията ни бяха скептични,но резултата,който се постигна меко казано ни очарова.Без ремап на еку,отличен резултат. Това са ми впечатленията за сега. Поздрави  Георги Бусаров-LUCKY CAR-София(BMW 525d, 163 к.с.):

 

 "Zdraveite!Efekta na tozi box e meko kazano vnushitelen!Montirahme go na Alfa 166 2.4jtd-unikalen efekt.Pravih test s Alfa 166 3.0 V6 24v-224k.s i poznaite 4 starta i vsichkite pochti s kola sam otpred!TOVA E BLAGODARIA!"  Borislav

 

"Браво ефекта надмина очакванията ми а да си призная бях малко скептичен :) поръчката беше на 19.02.2013 и в 9 часа на 20.02.2013 вече беше доставена .Монтажа наистина е за около 5 мин.Кола MONDEO 2.0 TDCI
85 kW заводски след монтажа на Powerbox стана друга :).С пожелания за постигане на още и още SUPER сте!!!!!!" - А.Макавеев

 

 

"Здравейте,
Искам да споделя с вас - аз съм изключително доволен от  Power Box-a монтиран на моя Mitsubishi Outlender 2.2 D-id. Наистина - колата я карам предимно в града (Варна). Варна не е голям град, улиците са в окаяно състояние, така че SUV или не - трябва да се кара внимателно а не да скачам от дупка на дупка. За спокойно градско каране (средно по 60км/дневно) разхода на дизел намаля с 0.6  - 0.8лтр/100км. Мощността е увеличена - без никаква газ колата изкачва наклони на 3-та скорост, на 4-та се движи с 30км/ч без придърпване на двигателя....Супер отвсякъде. Получих точно това от което имах нужда и което очаквах. Скоро ходих до София. Среден разход на гориво, смесено градско/извънградско - 7.26лтр/100км - отчетено по резеорвара. Средна скорост, извънградско - 110км/ч."

Димо Димитров, Варна


 

 

 Симеон Дерменджиев(Merdeces E220cdi, 150к.с.), София:

 "Това е третия пауърбокс който поръчвам и съм впечатлен от резултата. Може ли да направите някаква отстъпка за тази поръчка?"

 

Свилен Стефанов(Peugeot 307, 2.0 hdi, 110к.с.), Русе:

"Впечатлненията ми са следните -колата ми стана чувствително по-динамична и не се налага често минаване на по-ниска предавка. Разхода спадна с почти литър и понеже вече минах над 20 000км, по груби сметки инвестицията се е възвърнала."

 

Петър Дерменджиев(Alfa 147 2.0 JTD, 150к.с.)

"Все едно карам друга кола. Не очаквах такава разлика в ускорението само с поставянето на пауърбокс!"

 

Георги Анев(Renault Megane)

"НЕВЕРОЯТНО!!!! Бях много скептичен към подобни у-ва но след като го монтирах се изненадах; Колата ми е Рено Меган 2003г ускорението се подобри драстично много добри средни обороти за икономия все още нямам наблюдения понеже не съм минал повече от 50-60км но нямах търпение да споделя;за ниските обороти правя настройки все още но ако не се справя ще се обърна за помощ към Genercom.

 

 

 

 

 

 

Лесно ли се монтира Fastpower Powerbox?              

                                                                                                          

Модулът е Plug & Play. Монтира се много лесно, следвайки илюстрираните инструкции приложени в комплекта или тези 

в раздел "Монтаж" на настоящия уебсайт. Не са необходими специални инструменти или умения.

 

 


Какво съдържа комплекта?

 

                                              

 

В кутията ще откриете:

1 бр. пауър бокс съобразно марката и модела на автомобила ви.

1 бр. упътване и гаранционна карта.

1 бр. специални инструкции(за някои специфични двигатели)

4 бр. скоби за прикрепване

 

 

 

 

Осезаема ли е разликата след монтирането на Fastpower Powerbox™?

 

Веднага се забелязва значително повишена мощност и въртящ момент, оше след първото стартиране на двигателя. Турбо дупката в ниски обороти, преди завъртането на турбината, е почти незабележима. Ще оцените и по-бързата реакция на двигателя при натискане на педала на газта. Дизеловите двигатели работят на много бедна смес въздух/гориво и реагират изключително добре на увелеличаване на подаваното гориво. Преимството на Fastpower e, че предизвиква впръскване на горивото на леко завишено налягане спрямо серийното и постига по-добра атомизация(разпръскване), по-добро изгаряне, по-добра ефективност и мощност и при по-ниски нива на шум. Автомобилните производители отдавна са открили този ефект и всяко следващо поколение Common-rail двигатели работи на по-високо налягане:

1во Поколение - 1350 bar

2ро Поколение - 1600 bar 

3то Поколение - 1800 bar

 

Дизеловите двигатели, за разлика от бензиновите, нямат дроселова клапа и не регулират механично количеството въздух, което постъпва в двигателя. Ускорение се постига с обогатяване на горивната смес с натискане на педала на газта. В този смисъл, в общия случай, увеличаването на количеството подавано гориво за единица време  е равнозначно на увеличаване на въртящия момент и мощността.

 

 

Защо производителят не е използвал възможността за повишаване на мощността на двигателя още от завода?

 

Повечето автомобилни производители ограничават мощността на някои двигатели и по този начин предлагат различни варианти на едни и същи двигатели с различна номинална мощност, като използват същите механични компоненти. В много страни, данъците се определят съобразно мощността на двигателя, а последните екологични норми много силно затрудняват възможностите за постигане на максимална мощност при изпълнение на поставените екологични ограничения.

 

 

 

Не е ли вредно за помпата и дюзите да се ползва пауърбокс?

 

Налягането на впръскване се увеличава от 4 до 7% спрямо заводските стойности и то само при шофиране с пълна газ(100% от хода на педала на газта). Статистически погледнато, автомобилът се кара на "пълна газ" много по-малко от 1% от времето, в което е в движение. Теоретично, "скъсяването" на живота на дюзите и помпата ще бъде (4~7%)*1/100*300 000км/среден живот на дюзите/ = 210км, т.е. с около 210 км. пробег би се скъсил живота на дюзите и то в случай, че карате 1/100 от времето на пълна газ, което в общия случай е доста пресилено за автомобили управлявани по пътната мрежа.

 

 

Какви са предимствата на Fastpower Powerbox пред ремапването(смяната на софтуера на ЕКУ-то)?

 

Fastpower Powerbox се монтира много лесно, лесно се настройва, в доста случаи може да се прехвърли на друг автомобил(свържете се с нас по този въпрос). Може да се включва и/или изключва посредство дистанционно управление и да се ползва от гаранционни автомобили. В повечето случаи, икономията на гориво при монтиране на пауърбокс е по-добра от тази постигната с чип тунинг/ремап.

 

 

 

Реално ли е разделното регулиране при различни обороти на двигателя?

 

 

Да, напълно. Авангардна микропроцесорна технология с висока чувствителност позволява да се уловят смущенията в електрическата система на автомобила генерирани от работата на дюзите. Според броя на циклите за 1 сек. пауърбоксът "знае" във всеки момент какви са работните обороти на двигателя.

 

 

Цифров срещу Аналгов powerbox... Къде е разликата?

 

 

 

 

Предимствата на цифровия powerbox са във възможността да се регулират параметрите на модула в различни режими на работа чрез употребата на специализиран микропроцесор. Чрез индивидуални настройки в различните обороти на двигателя(ниски, средни и високи обороти) се постига повишение на мощността, което не е постижимо със стандартни пауърбоксове(защитата за максимално допустимо налягане на повечето автомобили сработва на високи обороти и посредством регулиране на подаването на гориво в ниски и средни обороти може да се постигне още по-висок въртящ момент). Специализиран софтуеър следи оборотите на двигателя и променя режима на работа съобразно настройките, които сте задали. Genercom Fastpower™ запазва стандартнния режим на работа на двигателя при обороти на празен ход, като осигурява и оптимизиране на  процеса на горене при режим на натоварване. При всеки старт на двигателя, пауърбоксът се включва атоматично с 15 сек. закъснение, за да запази заводските характеристики при студен старт. След включването му, поради увеличеното налягане на впръскване, горивото изгаря по-пълно, автомобилът ускорява с по-малко подаване на газ и икономията се подобрява. При режим на пълна газ, заради подобреното изгаряне и оптимизиране на количеството гориво в горивната камера, двигателят отделя значително по-голям въртящ момент във всички обороти на работа. Това се усеща още с първото натискане на педала на газта.

 

 

 

Ще стане ли автомобилът ми по-шумен след монтирането на Powerbox?

 

Не. В някои случаи на чип-тунинг/ре-мапване на управляващия блок на автомобила може да има минимално повишение на нивата на шум, но пауърбоксовете не увеличават серийния аванс(момента на впръскване) и при тях няма увеличаване на шума на двигателя.

 

 

 

Може ли да се използва Fastpower Powerbox при автомобили с автоматична трансмисия?

 

 

Да, всички модули са съвместими с автоматични трансмисии, стига съответния автомобил да присъства в каталога ни в разел "Каталог".

 

 

 

Как е възможно да се постигне по-нисък разход на гориво?

 

 

Genercom Fastpower™ повишава въртящия момент и мощността на двигателя във всички обороти. Това означава, че може да постигнете същия стил на шофиране с по-малко натискане на педала на газта и на по-ниски обороти на двигателя. Това намалява необходимостта от превключване на по-ниска предавка за изпреварване и може да се използва по-висока и по-икономична предавка по-често и за по-дълго.

 

 

 

 

Необходимо ли е обсулжване на модула?

 

 

 

Fastpower Powerbox е 100% необслужваем и не съдържа части, които се нуждаят от поддръжка.

 

 

 

 

Ще се увеличи ли димът отделян от двигателя?

 

Не. В повечето случаи, ако не се въвеждат прекалено агресивни настройки, Fastpower Powerbox дори намалява отделяния пушек заради повишената ефективност на системата за впръскване на гориво.   

 

 

 

Безопасен ли е за двигателя Fastpower Powerbox?

 

 

Да, напълно. Това е безспорно най-безопасният начин за постигане на 20% повече мощност и е доказано от броя на автомобилите, които се движат из ЕС от повече от 5 годни и с пробег от над 300 000км след поставянето на пауърбокс. Повечето от водещите европейски фирми, специализирали се в областта на чип-тунинга, предлагат и разновидности на пауърбоксове.  А в повечето фирмени сервизи в България, ако запитате за повишаване на мощността за гаранционния ви автомобил ще ви предложат именно пауърбокс  произведен или в Белгия или Австрия или Германия на цена често в пъти по-висока. Можете да закупите и да ви бъде монтиран Genercom Powerbox и в дилърската мрежа на някои от водещите по продажби марки автомобили в България.

Компонентите на двигателите са изчислени и проектирани да издържат безпроблемно 400-500 000 км. пробег, а тези на инжекционната система да работят при работно налягане от 1300 до 1800 бара, ежедневно, години наред, стотици хиляди километри. Резервите на двигателя оставени от производителя са достатъчно големи, така че да не се стига до извънредно износване от допълнителните 20% натоварване. Всъщност, в голямата си част, повредите по компонентите на автомобила се дължат не на това, че компонентите не са изчислени и проектирани правилно с голям резерв на преизчисляване от автомобилния производител, а на производствени дефекти и недостатъци от доставчиците, които не могат да се отстранят на 100%, а само се приближават до 100%, но никога не го достигат. FastPower Powerbox оптимизира подаването на гориво без да превишава лимитите зададени от производителя. Ако все пак, двигателят ви е в лошо общо състояние(гори 1 л. и повече масло на 1000км, пуши прекомерно, не работи равномерно, или издава нетипични шумове) не е препоръчително да повишавате мощността му чрез никакъв способ, докато не отстраните съществуващите проблеми. Ние караме с пауърбокс-ове и личните и служебните си автомобили във фирмата и се шегуваме, че не е възможно да се постигне по-добро, безопасно съотношение цена/к.с.. Fastpower Powerbox увеличава налягането на впръскване на инжекционната система в порядък допустим от завода производител. Всички common-rail и помпа-дюза двигатели имат защитна система за максимално работно налягане и сервизен режим на работа. Ако налягането на впръскване на горивото нарастне над определена, заводски-зададена, гранична стойност (докато вие например регулирате тримерите за постигане на определна крива на мощността), управляващият блок на двигателя задейства вградената защита и автоматично влиза в сервизен режим на работа до следващия старт  на двигателя. По този начин, вие разбирате до кои стойности на мощност е възможно да работи двигателя ви, в режим определен от завода производител като работен и безопасен. Известно е, че заводите производители много ревностно съблюдават работните параметри на двигателите си за намаляване на броя на повредите и увеличаване на издръжливостта на автомобилите си. Предшественикът на FastPower се наричаше FASTTDI пауърбокс, и благодарение на десет годишният ни опит в разработването на тунинг решения, той се продаваше от далечната 1999 г до 2008г. в хиляди бройки в Италия и ЕС и може да се похвали само с положителни отзиви.

 

 

 

 

Има ли някаква гаранция, че модулът не се прозвежда в Китай или Турция например?

 

 

Повечето компоненти са произведени от водещи европейски производители в Испания, Италия и Германия, а софтуерът се изработва в Италия и това е лесно за проверка, ако посетите сайта:

 

https://www.distrelec.it/ishopWebFront/catalog/chapter.do/para/keywords/is/Componenti_attivi/and/language/is/it/and/shop/is/IT/and/id/is/01/and/chapter/is/CL_2.html

 

 

 

 

 

В един български форум http://www.ххххххххх прочетох, че не е добра идеа да поставям пауърбокс на колата ми. Бихте ли ми обяснили къде е уловката?

 

 

Бихме ви посъветвали да се обърнете за мнение към някои от стотиците ни клиенти, които карат над 50 000км с пауърбокс или да потърсите мнение от десетките хиляди клиенти с пауърбокс от ЕС(ще са ви необходими някои основни познания на английски, немски, френски или италиански език). Можете да бъдете сигурни, че техните отзиви ще са много по-обективни от мненията изразявани по чатове, блогове и форуми от хора, които никога не са ползвали пауърбокс. В подкрепа на горното е и да се замислите, защо фирмените сервизи на някои от най-продаваните марки автомобили в България предлагат точно пауърбокс(вкл. и Genercom), а не смяна на софтуеъра на гаранционния ви автомобил. Съветът ни е все пак, ако сте избрали опцията чип-тунинг, да се обърнете към доказан специалист или такъв, чиято апаратура е одобрени от TUV, виж:

http://genercom.bg/chip/

Чип тунингът, също има предимства и недостатъци и свои привърженици и противници. Добре е да проучите добре темата тъй-като отговора чип или пауърбокс далеч не е еднозначен или предрешен. Добре е преди да вземете съответното решение, да помислите  в какво състояние е турбо-компресора на автомобила ви и има ли надежден сервиз, на който да го поверите за смяна на лагери, семеринги и динамичен баланс в случай, че се наложи ремонт. Имайте предвид, че в общия случай, турбокомпресорът на автомобил без чип-тунинг безпроблемно издържа пробег от 150 - 200 000км.

 

 

 

 

Ще предизвика ли модулът допълнително натоварване на горивната помпа и дюзите?

 

 

Всички съвременни дизелови инжекционни системи имат система за ограничаване на максималното допустимо, работно налягане на впръскване. Genercom Powerbox се вмества в този заводски зададен режим, като не съкращава живота на помпата и инжекторите. Всички водачи карат автомобилите си под 1% от времето през което те се ползват, на пълна газ. В останалата част от времето, т.е. над 99% от времето през което шофирате, двигателят ви работи в режим на впръскване от 3 до 5 пъти по-нисък от максимално позволения. Но дори и в случаите, когато не натискате педала на газта докрай, автомобилът ви реагира много по-бързо на подаването на газ, поради увеличената порция гориво и по-доброто изгаряне. На пълна газ, налягането на впръскване се увеличава с 3-6 % спрямо заводското, което е в границите на допустимото отклонение, съобразно изискванията на автомобилните производители. 

 

 

 

 

Колко време отнема монтажът на Genercom Fastpower Powerbox? 

 

 

Това завъси основно от модела на автомобила ви, но за първия монтаж ви препоръчваме да отделите 15-20 мин. Веднъж след като сте се запознали с процедурата, монтажът и демонтажът отнемат от 2 до 5 минути.

 

 

 

 

Автомобилът ми има чип-тунинг. Възможно ли е да се повиши още мощността на двигателя с Genercom FastPower Powerbox?

 

 

Да, възможно е. Все пак ви препоръчваме да използвате умерени настройки на пауърбокса в средни и високи обороти. Пример - Power - 20, Low - 20, Mid - 20, High - 0-(настройките на пауърбокса зависят от това, колко агресивно е настроен чип-тунинг-а). Всъщност, пауърбокс-ът дори и с умерени настройки ще допринесе значително за постигане на по-голяма мощност, заради по-доброто изгаряне на горивото при впръскването му пи по-високо налягане. 

 

 

 

 

В каталога ви няма пауърбокс за моя автомобил. Може ли да ме посъветвате към кого да се обърна?

 

 

Ако автомобилът ви го няма в каталога ни, можем да ви предложим професионален чип-тунинг, сертифициран по TÜV за качество и метод на работа(виж раздел Чип-тунинг).Каталогът с марките и моделите на поддържаните автомобили е най-пълния на пазара.

 

 

 

 

Лесно ли се монтира дистанционното управление, продавано като допълнителна екстра в раздел Каталог, за включване и изключване на Genercom FastPower Powerbox?

 

 

 

Да. Ако следвате приложеното указание, монтирането на дистанционно управление е въпрос на 5-10 мин. Дистанционното управление може да се свърже по два начина и има два режима на работа -- NC (Normally Closed) и Пауърбокс-а няма да е активен докато не натиснете бутона на дистанционното, за да го включите(удобно за хора, които по някаква причина желаят да карат автомобила си в сериен вид в по-голямата част от времето и само в определени моменти искат да ползват увеличената мощност на двигателя). В режим на свързване "NO" - (Normally Open), пауърбоксът работи постоянно, докато не бъде изключен с натискане на бутон от дистанционното управление.

 

 

 

 

Какво става, ако автомобилът ми е гаранционен?

 

 

Fastpower Powerbox се сваля за няколко минути и ако решите да го свалите за сервизния ви преглед, може да сте сигурни, че във фирмения сервиз на автомобила ви, по никакъв начин не могат да разберат, че Fastpower Powerbox е бил монтиран.

 

 

 

 

 

Възможно ли е да използвам Genercom Fastpower Powerbox на автомобил различен от този, за който съм го закупил?

 

 

Да, има добра вероятност модулът, който сте закупили да може да се ползва и за друг модел автомобил(в повечето случаи, закупеният модул може да се ползва на над 150 други модели автомобили с комън-рейл дизелови двигатели). А в случай, че не може, изпрате ни го по пощата или с куриер и ние ще го настроим и адаптираме за автомобилa, който вие желате, на по-малко от 1/4 от стойността на нов модул. Моля свържете се с нас за по-пълна информация относно марката, моделa и двигателя на автомобила, на който искате да прехвърлите вашия модул.

 

 

 

 

Как се извършва настройката на мощността посредством четирите тримера на Fastpower Powerbox?

 

 

Всички Fastpower Powerbox идват от производителя настроени за около 60-70% от мощността, която може да се постигне и са напълно plug-and-play(буквално "закачате и ползвате"). Ако решите, че ви е необходима още допълнителна мощност и въртящ момент, моля запознайте се с възможностите за настройка. FastPower Powerbox има 4 тримера - първия Power(мощност) е за общо, равномерно регулиране на мощността в целия диапазон на работните обороти от 750 до 4800 оборота. Ако решите да използвате само този тример, то мощността на двигателя ще се повиши равномерно и кривата на мощността ще има същата форма като заводската(всички Fastpower Powerbox идват от производителя настроени само чрез тример 'Power', т.е. ако не настройвате нищо по модула, ще имате допълнителни 25-70к.с., в зависимост от модела на автомобила) . Ако имате нужда от по-голяма гъвкавост или искате по-голям въртящ момент и мощност на ниски обороти, може да го постигнете чрез тример "Low". Той е в скала от 0 до 100 и ви предлагаме да започнете от '10' и да добявяте по '10' докато постигнете желаната мощност(имайте превид, че след определени стойности, ще светне лампата за сервизен режим ( ! ) на таблото и ще трябва да изгасите двигателя. Върнете "-10" назад и стартирайте отново двигателя. Така ще сте достигнали максимално допустимите стойности на работа на двигателя ви от завода производител. Разбира се може да карате и на произволно по-ниски стойности от вече достигнатите. Използвайте и останалите тримери по същия начин, за да получите крива на мощността, която най-добре пасва на стила ви на шофиране.

 

 

 

 

Може ли Fastpower Powerbox да се използва и на бензинови двигатели?

 

 

Бензиновите двигатели работят на стотици пъти по-ниско налягане на горивото и при тях Fastpower Powerbox няма никакво приложение. Вижте раздел "Чип тунинг" в сайта ни за възможностите за повишаване на мощността.

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

Защо някои модели PowerBox със същите или по-слаби възможности и технически характеристики струват близо 1000лв., а понякога и над 1000лв, та чак до 1800лв? Видях в интернет и дистанционното управление на конкурентен пауърбокс да се продава в България на цена като за нов Пауърбокс FastPower?!

 

 

Добър въпрос. Ако разберете отговора, пишете ни. Във всеки случай, цената на дадена стока се определя от нейното търсене. Ако има търсене на пауърбокс модули на цена 20 000лв., ще има и предлагане на такива цени. 

 

 

 

 

Мога ли да дойда при вас на място за монтаж на такъв пауър бокс?

 

 

Да, ако сте от Варна или областта позвънете ни и ще ви осигурим безплатен монтаж, диагностика и тест драйв.

 

 

 

Мога ли да върна Genercom FastPower Powerbox, ако не съм доволен от работата му?

 

 

 

Да. Ако в рамките на 7 дни след получаването му не сте доволни от работата му или не сте постигнали обявените стойности за мощност и въртящ момент, имате право да ни го върнете с куриер и ще си получите пълната сума, която сте заплатили. Ако не сте от Варна, ще заплатите единствено куриерските разходи.

 

 

 

 

Правите ли отстъпки за групови покупки? 

 

 

Да. При покупка на 5 и повече модула се ползва 15% отстъпка от цената. Отстъпките не се отнасят за стоки в промоция.

 

 

 

 

website hit counter

                                                                                                         website hit counters