TUV сертифициранЧип тунинг софтуер за диагностикаЧип тунинг BMWУвеличаване на мощността на автомобила

  Ако моделът или двигателят на автомобила ви не присъства в каталога ни, това вероятно е защото е с компютър EDC17 и се налага да бъде препрограмиран на стенд(BDM tuning). Позвънете и ще ви предложим най-добра цена.

 

Марки
Abarth Alfa Romeo Audi Bentley Bmw Chevrolet Chrysler Citroen Dacia Dodge Subaru Ferrari Fiat Ford Gwm - Great Wall Motor Honda Hyundai Isuzu Jaguar Jeep Kia Lamborghini Lancia Land Rover Maserati Mazda Mercedes Mg Mini Mitsubishi Nissan Opel Peugeot Porsche Renault Rover Saab Seat Skoda Smart Ssang Yong Suzuki Toyota Volvo Volkswagen

Всички искаме по-добри, по-мощни и по възможност с по икономични автомобили. А възможно ли е това?

 

След извършване на чип тунинг от специалистите на фирма Genercom Power Tuning, автомобилът ви ще бъде като прероден след отключване на отдавна чакания потенциал в него. Ефектът от този процес създава реално усещане за „пробуждане“ на автомобила.

Ние извършваме тунинг на колата ви безопасно и ефективно, благодарение на добрите професионалисти, с които разполагаме и които имат задължителните опит и техника за работа. Те са прецизни и умерени в пренастройването на управляващата програма. Затова предлаганият от нас чип тунинг има не просто ефект, а сигурен и продължителен ефект.

 

Genercom Power Tuning покрива основните нужди на желаещите чип тунинг. Можем да ви осигурим повече икономичност, ако карате спокойно, или повече мощност, ако сте любител на високите скорости. Водещите ни приоритети обаче са вашата безопасност и ефективността на двигателя. Те са и наши основни критерии за качествен чип тунинг.

 

Някои основни моменти на които следва да се обърне внимание - чип тунингът е добре познат съвременен метод за повишаване на мощността за двигатели с електронно управление. Чрез софтуерно препрограмиране през OBD порт(метод още познат като "чип тунинг" или "ремап"), процесите на запалване, впръскване, изгаряне, турбо-пълнене и др. могат да бъдат допълнително оптимизирани спрямо заводските си стойности за постигане на по-висока мощност и по-нисък разход на гориво. Електронният блок на управление(ECU) съхранява програми наречни "карти", които указват колко гориво да бъде доставено на двигателя, кога да бъде подадена възпламеняваща искра или да се извърши впръскване на гориво както и голям брой допълнителни функции като следене на параметрите от сензори и датчици и дефакто всички аспекти от работата на двигателя. Със серийните си настройки, двигателите са настроени за най-нискокачественото гориво, което улеснява пласмента и употребата на автомобила на възможно най-голям брой пазари. Всички автомобилни производители оставят потенциал за допълнително оптимизиране за постигане на по-висока мощност при обновяване на модела(фейслифт) срещу което клиентът заплаща допълнитена цена, която в много случаи е съизмерима с цената на употребяван автомобил. С оптимизирането на софтера на управляващия блок ние ще помогнем на двигателя ви да работи по-ефективно, да пести гориво и да отделя по-висока мощност чрез повишаване на ефективността на изгаряне.

Въпреки, че в интернет пространство се шири схващането, че чип тунинг и разбит турбо-компресор са синоними, съществуват редица причини да изберете по-цялостна и всеобхватна оптимизация на параметрите на двигателя без да поемате излишни рискове. Поверявайки автомобила си на нас, вие се възползвате най-съвременната апаратура в сектора сертифицирана по стандарта за качество и квалификация TÜV и ISO9002, която ни дава възможност да дадем доживотна гаранция за софтуерните модификации и 7-дневна гаранция, която ви гарантира правото да си получите парите обратно, в случай че не сте удовлетворени от който и да е аспект от поведението на двигателя след направените подобрения. Постигнатите параметри на двигателя са винаги изцяло съобразени с механичните особености на съответната марка и модел, със специфичния толеранс на компонентите, които са вложени при разработването на двигателя и ходовата част и това ви гарантира спокойствие, че автомобилът ви е в сигурни ръце и мощността и е в граници, които двигателят и може да понесе. Предлагаме OBD чип тунинг за всички марки автомобили, микробуси и камиони с атмосферни, турбо, бензинови и дизелови двигатели като сме в състояние да покрием най-широката гама марки и модели на пазара. включително и най-новите управляващи блокове EDC17 и MED17. Софтуерните промени за всеки автомобил са индивидуални и се извършват след изработване на копие на серийния софтуеър на автомобила. В общия случай, за модифициране на заводския софтуеър са необходими около 2-3 часа. Предлагаме чип тунинг през OBD порт(remap както) и BDM чип тунинг(със сваляне, отваряне и четене на стенд) за автомобили с anti tuning защита - компютри от поколение EDC17, възстановяване на брикнати компютри(блокирали от немарливост, незнание, некомпетентност) и консултации. BDM стендът е задължителен и при премахване на ДПФ филтри на автомобили с EDC17 управляващи блокове, както и някои Denso компютри.


В случай, че не откриете автомобила си в каталога ни, позвънете ни - поддържаме много повече автомобили и двигатели, отколкото могат да бъдат листнати в един уебсайт, включително и модели 2016 г.

Какво се постига с чип тунинг?

 

Подобрена ефективност на работата на двигателя във всички режими, изразяваща се в:

 

    - увеличаване на мощността, въртящят момент, еластичността и максималната скорост на автомобила

   - увеличаване на въртящия момент при по-ниски обороти в минута 

   - намаляване на консумацията на гориво, поради подобрената крива на въртящия момент на двигателя

 

Предлагаме чип тунинг за цялата гама автмобили на българския пазар

   - Ford, BMW, Renult, Porsche, Audi, Ferrari, Opel, Bentley, Citroen, Peugeout, VW и много други в широка гама от софтуерни чип тунинг варианти на отлични цени. Съобразно желанията ви, за турбо-дизеловите двигатели имате възможност да избирате между 3 нива на чип тунинг с повишаване на мощността до 30%:

1.ИКОНОМИЧЕН - умерено увеличение на мощността, и чувствително намаление на разхода на гориво .

 

2.СТАНДАРТЕН-чувствително по-висока мощност и по-нисък разход на гориво увеличение на мощността и въртящия момент ~ 20%)

 

3.СЪСТЕЗАТЕЛЕН- за постигане на максимална мощност - увеличение на мощността и въртящия момент до 30%.

 

За бензинови двигатели без турбо-пълнене обичайното повишение на мощността е в границите 10-12%.

Можем да повишим чувствително мощността на автомобила ви с минимална промяна на натоварването на турбо-компресора(това е и обичайната практика). Двете най-често допускани грешки при чип тунинга са недостатъчно повишаване на мощността и въртящия момент и на второ място - безразсъдно отношение към променяните параметри, водещо до последващ ремонт на турбокомпресора или покупка на нов. Като гаранция за качеството и професионализма на услугите ни, дори и в невероятния случай, в който не сте напълно удовлетворени от който и да е аспект на чип тунинга, ще работим за отстраняване на забележките ви или ще ви възстановим изцяло сумата, която сте заплатили  и първоначалния софтуеър на автомобила ви.

 

Недостатъците на чип тунинга могат да се обобщят в няколкото най-вероятни случая:

 

1. Извършване на чип тунинг на автомобил в занемарено техническо състояние. В този случай, чип тунингът е възможно да ускори процесите на износване на компонентите, за които предстои излизане от строя.

2. Некомпетентна или груба намеса по софтуеъра на автомобила с или без китайска клонинг "апаратура". В този случай чип тунингът може да влоши динамичните качества и да увеличи разхода на гориво и/или да доведе до износване и повреди в компоненти на двигателя, изпусквателната система, скоростната кутия и др. или да изгори и блокира компютъра.

3. Необходимост от по-високо ниво на сервизно обслужване - чип тунингът намалява резервите оставени от производителя, които компенсират случаите на зареждане на горива с по-лоши характеристики от препоръчителните, пропускане на сервизните интервали за смяна на масла и филтри и др. След чип тунинг е особено важно да се спазват стриктно препоръките на автомобилния производител за качествата на смазочните масла на двигателя и скоростната кутия и интервалите им за смяна.

 

ЧИП ТУНИНГ ИЛИ РЕМАП? В КАКВО СЕ СЪСТОИ РАЗЛИКАТА?

 

"Чип тунинг" е неправилния израз на "ремап", но поради ред езикови и исторически особености, "чип тунинг" е по-лесно разбираемия термин в България. В миналото беше наложително да се извършва програмиране на нов чип и да се запоява на мястото на стария с перманентни промени нанесени в новия чип. Днес, чип тунингът се извършва чрез прочитане на съдържанието на компютъра през диагностичен порт, без подмяна на самия чип. Оригиналният софтеър се запазва в нашата база данни, а новият се нанася след извършване на необходимата оптимизация на избраните параметри.

 

ПО КАКВО СЕ ПОЗНАВА ДОБРИЯ ЧИП-ТУНИНГ?

 

Съществуват ред критерии, като сред най-важните са запазването на умерени нива на дим изпускан от ауспухната система, нивото на постигнатата мощност и разхода на гориво и най-лесно по усмивката на лицето на собственика ;)

Полезно е да се знае, че пазарът е залят с китайски клонинги на западна апартаура, които са потенциално много опасни за компютъра ви и с много висок дял на откази и неизправности. Често тунинг "майстори" ще ви убеждават, че компютъра на колата ви трябва да се свали и да се отвори, за да се прочете и презапише. Това, в общия случай не е вярно, и се прави, за да не се рискува с китайски четец, който струва 50 лв. и който е доста опасен за употреба, а се рискува с евтин китайски BDM стенд, който е относително по-безопасен, но е по-трудоемък и оставя следи по компютъра. Ако автомобилът ви е произведен преди 2010 г. за високия клас и преди 2013 г. за среден/нисък, никога няма да се наложи да се отваря компютъра за премахване на ДПФ или за чип тунинг. Обратното по-скоро е сигнал за използване на рискова, китайска техника, която може трайно да блокира компютъра ви и да платите 2 пъти за една и съща дейност.

 

 Възстановяваме всички видове брикнати(блокирали) компютри в следствие на употреба на китайска апаратура и/или пиратски софтуeър в процеса на прeмахване на ДПФ/чип тунинг. 

 

 

Другите за нас:

"Ускорението е феноменално. Все едно карам друга кола с друг двигател" - Божидар Свиленов, BMW 320d(E46) 2002 г.

 

"Супер!!! резултата от чип тунинга надмина очакванията ми. Разхода също е надолу" - Ивайло Богданов, Mercedes E220 cdi. 2003 г.

 

"Бях скептик към чип тунинга заради предразсъдъци... но УАУ, все едно колата ми е с по-новия мотор" - Стоил Игнатов, Audi A6, 2.0tdi 2005 г.

 

Специална софтуерна оптимизация(чип тунинг) насочена към намаляване на разхода на тежкотоварни камиони и машини

 Чип тунинг на бензинови и дизелови коли

 

Eтикет: Професионален чип тунинг на  атрактивни цени от Genercom. Чип тунинг за автомобили, микробуси и  камиони. Премахване на DPF/FAP филтри и диагностика. OBD тунинг за всички марки и модели автомобили.